Abdigör Köfte tarifi! MasterChef Abdigör Köftesi nasıl yapılır?
Doğu Anadolu mutfağını sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif olan Abdigör Köfte, ağızda eriyen kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki Abdigör Köftesi nasıl yapılır? Abdigör Köfte Nedir? Abdigör Köftesi nasıl yapılır, Abdigör Köftesi yapılırken nelere dikkat edilmelidir? MasterChef’te Abdigör Köftesi yapıldı, klasik Abdigör Köftesi evde yapıldı! İşte en lezzetli Abdigör Köftesi!
ABDİGÖR KÖFTE TARİFİ!
Abdigör Köfte – Ağrı
Abdigör Köfte Ekipmanları Nelerdir?
1 kg dana bonfile
2 yumurta
1 soğan
2 yemek kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı biber tozu
Garnitür için
2 patlıcan
250 gram yeşil biber
1 demet maydanoz
1 kg domates
Abdigör Köftesi Nasıl Yapılır?
Bonfileler yerel bir taş üzerinde tahta tokmak ile 25 dakika dövülerek kenarları ve yağları alınır. Ete 2 çay kaşığı tuz ekleyin. 25 dakika daha çırpılır. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra salça kıvamındaki etin üzerine ince ince doğranmış soğan, karabiber, toz biber, yumurta ve un eklenip yoğrulur. Diğer tarafta geniş bir tencereye yarısını kaplayacak kadar su dökün. 2 çay kaşığı tuz ekleyin. Kaynamaya yakın suyun içine 1 paket toz bulyon ekleyin. Köfte aparatından ceviz büyüklüğünde modüller kesilip ıslak ellerle şekil verilerek suya atılır. Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte 20-25 dakika pişirin. Köfteler piştikten sonra suyunu süzün. Köfteler tereyağında kızartılır. Sunum için pilavı servis tabağına havuza yayın. Üstte köfteler bırakılır. Diğer yandan önceden hazırlanmış, soyulmuş ve ince kıyılmış, 50 gram tereyağında sotelenmiş domates sosunu ekleyin. Garnitürle süslenerek servis edilir.
Kaynak: 2011 Ağrı Kültür ve Turizm Rehberi