Haber

Donmuş gölleriyle Nemrut Kalderasından kartpostal görüntüleri

Donmuş gölleriyle Nemrut Kalderasından kartpostal görüntüleri

BİTLİS Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası’nın 2 bin 948 rakımlı zirvesindeki göller, soğuk havanın etkisiyle donarken, ortaya kartpostal resimleri çıktı.

Mükemmellik ödülüne layık görülen ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Nemrut Kaldera’da günlerdir etkili olan soğuk hava dondurucu soğuklara ulaştı. Doğal güzellikleriyle Tatvan ilçesinin turistik noktalarından biri olan ve görüntüsüyle kalbi andıran Nemrut Kalderasının büyüleyici göllerinden biri olan Kalp Gölü tamamen donarken, su sıcaklığı 40 dereceye ulaşan Ilıgöl. kış, havaların soğuması nedeniyle artık buzla kaplı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü bölgedeki göllerin yüzeyinde yaklaşık 10 santimetre kalınlığında buz kütlesi oluşurken, bulutların buza yansımasıyla oluşan görüntü görenleri hayrete düşürdü.

Ortaya çıkan güzel manzara havadan görüntülendi.

Donan Yürek Gölü’nün güzelliğini görmek için Nemrut Dağı’nın zirvesine çıktıklarını söyleyen Hakan Okay, “Arkadaşlarımızla bugünü değerlendirerek Nemrut Krater Dağı’nın zirvesine geldik. burada donmuş göl.Kalp Gölü’nün süper şirinliğini görmeye geldik.Aslında harika güzel bir görüntüsü var.Yüzeyi tamamen donmuş.Ayrıca içinde fiilen yüzdüğümüz bir alanı görmek de büyük keyif. yazın donmuş durumda. “Üzerinde yürüyoruz, kayıyoruz” dedi. Mücahit Tarlan, donmuş gölde fotoğraf çektiklerini söyledi. Bu olağan vesileyle burada çok eğlendik ve yakında döneceğim,” dedi.

kilimli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu